fbpx
  • ELTE | VILÁG. EGYETEM.

    VIRTUÁLIS FÖLDRAJZÓRA

A virtuális földrajzóra december 31-ig ingyenes!

A jelenkor oktatásának minősége meghatározza a jövőt. A VRMAX ezért elhivatott a jövő nemzedékeinek oktatása iránt. A virtuális valóság világszerte már nem csak szórakoztatási, hanem oktatási eszközként is alkalmazásra kerül. A VRMAX-ban hisszük, hogy a virtuális valóság oktatásban való alkalmazása amellett, hogy hozzájárul a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztéséhez, hatékony eszköze a vonatkozó ismeretek elsajátításának és képes arra, hogy megragadja a tanulók érdeklődését egy adott téma iránt.

A fentiek által vezérelve indítottuk el a 2019-2020-as tanévben a „VIRTUÁLIS FÖLDRAJZÓRA” elnevezésű projektünket, amelynek keretében általános iskolás felső tagozatos, illetve középiskolás osztályok számára szervezünk földrajz témájú virtuális valóság túrákat a Google Earth VR program segítségével.

A virtuális valóság túrák az ELTE TTK FFI Földrajztudományi Központ Földrajz szakmódszertani csoportjának szakmai közreműködésével kerültek kifejlesztésre, és az adott korcsoportnak megfelelő, narrációval ellátott, Nemzeti Alaptantervbe illeszkedő tematikával rendelkeznek. A virtuális valóság túrák során a diákok pillanatok alatt eljuthatnak Földünk bármely szegletébe, és három dimenzióban csodálhatják meg Földünk természeti csodáit, miközben a fentieknek megfelelően elkészített szakmai narratívát hallanak a látottakról.

Meggyőződésünk, hogy a „VIRTUÁLIS FÖLDRAJZÓRA” projekt amellett, hogy magát a földrajz tantárgyat népszerűsíti és segíti annak elsajátítását, messzemenően képes arra, hogy támogassa a Digitális Oktatási Stratégián alapuló új Nemzeti alaptanterv által megfogalmazott egyik központi célkitűzést, miszerint „A korszerű földrajzoktatás elképzelhetetlen a digitális világ nyújtotta aktuális információk tanításba való beépítése nélkül. Ehhez szükség van a tanulók digitális kompetenciáinak alkalmazására. A tanítási-tanulási folyamat tudatosan épít a digitális térképek, térinformatikai szoftverek alkalmazására, elemzések elvégzésére, földrajzi összefüggések felismerésére és megértésére.”[1]

A „VIRTUÁLIS FÖLDRAJZÓRA” projekt minden várakozásunkat felülmúló népszerűségnek örvend: csak a 2019-2020-as tanév első két hónapjában több, mint 80 iskola több, mint 100 osztálya jelentkezett be a foglalkozásokra. Ez a szám több, mint 2500 tanulót jelent! Az Önök osztályát is várjuk szeretettel!

Lényegi információk:

  • december 31-ig ingyenes részvétel az egész osztály számára, ezt követően 500,- Ft részvételi díj fejenként;
  • ajánlott korcsoport: 5-12. osztály;
  • a várakozó gyerekek számára témába illő, játékos, interaktív feladatsorokat biztosítunk;
  • időtartam: létszámtól függően kb. 1-1,5 óra (tanulóként 15-25 perces virtuális túrák összesen 6-8 játékállásban);
  • maximális létszám: egyeztetés alapján, a még szabad időpontok függvényében tudjuk fogadni az osztályokat;
  • időpontok: 2019. szeptember 1-től hétköznaponként 10 és 16 óra között;
  • időpontfoglalás: +36 70 310 8500; foglalas@vrmax.hu;

A „VIRTUÁLIS FÖLDRAJZÓRA” projekttel kapcsolatos aktuális információk, a túrák részletes tematika és szöveges narrációja a „Virtuális földrajzóra” Facebook csoportunkban érhető el: https://www.facebook.com/groups/virtualisfoldrajzora/

[1] Nemzeti Alaptanterv tervezete, 2. fejezet, Földrajz, 1. 1.2 pont

Jelentkezés és időpontfoglalás